Yeni bilgiler iPhone Air ve iPhone 6’nın boyut ve ağırlıklarını ortaya çıkardı

Fransız iPhone haber sitesi igen.fr, iPhone 6 ve iPhone Air‘ın en, boy, yükseklik ve ağırlıklarını Apple’ın 1 numaralı üreticisi Foxconn‘dan sızdırmayı başardı.

Kod adı N56 olan iPhone Air5.5 inç‘lik ekrana ve 158mm boy78mm en ve 7,1mm inceliğe sahip. Kamerası, aynı 5. jenerasyon iPod touch’taki gibi gövdesinden dışarı çıkık olan iPhone Air’ın kamera dahil kalınlığı ise 7.7mm. 184.5gr ağırlığa sahil olan iPhone Air’ın ilk prototipinin de bilgileri ele geçirilmiş. İlk prototip daha ince bir gövdeye (7mm) ve daha düşük bir ağırlığa (156gr) sahip. iPhone Air, 2915mAh gibi yüksek kapasiteli bir batarya ile donatılacak.

igen_iphone6_dimensions_55

5.5 inç’lik ekrana dahip olacak olan iPhone Air’ın ilk ve son prototiplerinin boyuttları arasında fark görülebiliyor

4.7 inç‘lik ekrana sahip iPhone 6 ise 138mm boy66mm en ve 6.9mm inceliğe sahip. Ağırlığı konusunda ise henüz bir bilgi yok. Aynı iPhone Air gibi gövdesinden dışarı çıkık bir kameraya sahip olan iPhone 6‘nın kamera dahil kalınlığı ise 7,6mm. Bir karşılaştırma yapacak olursak iPhone 5S, 123mm boy, 56mm en, 7.6mm inceliğe ve 112 gr ağırlığa sahip.

igen_iphone6_comparison_all

iPhone Air (üstte), iPhone 6 (ortada) ve iPhone 5S (altta)

En son ekran görüntüsünde ise iPhone Air, iPhone 6 ve iPhone 5S’in kamera detayları görülebiliyor. Yeni jenerasyon iPhone’ların çok ince yapısı yüzünden, Apple, rakipleri ile yarışabilecek kalitede bir kamera yapmak için telefonların gövdesinden daha kalın bir lens kullanmış. (iPhone Air: 0,67mm, iPhone 6: 0,77mm)

iPhone Air, iPhone 6 ve iPhone 5S

iPhone Air, iPhone 6 ve iPhone 5S

Son olarak igen.fr, iPhone Air ve iPhone 6’ın arkalarındaki Apple logonsunun gövdeye gömülü, farklı ve çizilmesi zor bir metalden yapıldığını belirtiyor. Bu da daha önceki haberler ile uyuşuyor. Seri üretime başlanan yeni nesil iPhone’lardan Apple yıl sonuna kadar 100 milyon adet üretim yapmayı planlıyor.

Yeni nesil iPhone, en son dedikodulara göre 9 Eylül’de büyük bir basın etkinliği ile tanıtılacak. Ancak 4.7 ve 5.5’inçlik modelin aynı anda tanıtılıp tanıtılmayacağı henüz kesin değil. Bazı haberlere göre iPhone Air, 4.7 inç’lik modelden bir kaç ay sonra tanıtılacak/piyasaya sürülecek.

Yeni bilgiler iPhone Air ve iPhone 6’nın boyut ve ağırlıklarını ortaya çıkardı’ için 2 yanıt

Yorum bırakın