Samsung, son iki yılın en düşük çeyrek yıl karını açıkladı

Samsung, dün yayınladığı çeyrek yıl finansal raporunda son iki yılın en düşük karını açıkladı.

J.K. Shin

Samsung Yöneticisi J.K. Shin, Galaxt S5’i tanıtırken

2014’ün ikinci çeyreğinde 6.1 milyar dolar kar açıklayan Samsung, bir önceki sene aynı dönemde 7.77 milyar dolar kar açıklamıştı. Bu, %20 gibi oldukça büyük bir düşüşe işaret ediyor.

Samsung‘un bu kadar kötü bir çeyrek yıl geçirmesinin en büyük sebebi elektronik ve özellikle cep telefonu bölümünden kaynaklanıyor. LG G3‘ün başarısı, Galaxy S5‘in beklentilerin çok altında kalması ve Xiaomi, Huawei ve ZTE gibi pek çok diğer üreticinin gibi popüler modeller piyasaya sürmesi Samsung’u oldukça zor bir duruma soktu. Zaten Samsung da artar rekabetten etkilendiğini ve cep telefonu satışlarını yüksek öngördüğünü itiraf ediyor.

Ancak bu kara tablonun tüm suçu da Samsung’un değil elbette. Güney Kore’nin para birimi olan Won’unun Dolar karşısında %11 değer kazanmasının da karın bu denli düşmesinde büyük etkisi var.

Sonuç olarak cep telefonu sektöründe özellike son zamanlarda kendini Apple’a tek alternatif olarak gören Samsung, aslında işlerin pek de öyle olmadığını bu çeyrekte anlamış gibi duruyor. 2014’ün ikinci yarısında yeni pek çok model duyuracağını ve karını arttırma hedefinde olduğu söyleyen Samsung’un 3. çeyrek performansı nasıl olacak göreceğiz.

 

Samsung, son iki yılın en düşük çeyrek yıl karını açıkladı’ için 3 yanıt

Yorum bırakın